Ventilasjonsrens

Vi tilbyr ventilasjonsrens for din bolig, borettslag eller bedrift.

Uansett størrelse vil vi sørge for at ventilasjonsanlegget deres vil bli skinnende rent og kun ren luft vil gå i kanalene og inn i deres bolig.

Feier’n kommer en gang i året, med eller uten flosshatt, og sørger for at det ikke ligger noen brannfeller igjen i pipeløpet. Du støvsuger hver uke, minst, enten det er nødvendig eller ikke (dette kan diskuteres), og man feier dessuten gjerne for egen dør – ofte helt ut til porten.

Men hva med luftekanalene i huset?

Opphopning

Så godt som alle hus har luftekanaler, men de får svært sjelden oppmerksomhet. Men disse kanalene har som oppgave å transportere luft ut og inn av boligen, og i luft som beveger seg er det mange gratispassasjerer. Disse er partikler av alle slag, både tørre, våte og fete. Og alle blir ikke med på hele reisen, de legger seg til underveis. Da får vi opphopninger som verken er delikate, sunne eller ufarlige – det trengs en rens. (Alltek benytter kun det beste utstyret.)

De fleste av oss tenker ikke over dette, fordi anlegget er skjult og ikke gjør noe særlig av seg. Men over tid kan det bygge seg opp ansamlinger som kan være både helsefarlige og brannfarlige.
Hva kan du gjøre?
Luftekanaler er ikke blant de mest tilgjengelige delene av boligen, så uten spesialutstyr kommer du bokstavelig talt ikke så

langt. Du kan støvsuge ventiler, rense eventuelle filtre, og kanskje komme deg inn til næremste bend, men der

stopper det for de fleste.

Vi går inn med kamera før og etter rens for dokumentasjon av anlegget. Samt vi tilbyr sjekk av anlegg for å vurdere behov for eventuell rens.

Vi sørger for godt inneklima.

Ny effektiv metode

I tillegg til en innovativ børstemaskin med integrert støvsuger ved børsten så benytter vi også trykkluft. En patentert løsning Alltek AS har enerett på i Norge. Denne løsningen rengjør skånsomt fleksible kanaler uten lage rifter og sår. Da ikke alle kanaler er egnet med børstemaskin, vil denne metoden gi topp resultat og garantert ingen skader i rørene.

Det skjer nok altfor ofte at man går inn med børstemaskiner i flexible ventilasjonsrør, som er tynne som papirark i tykkelse. De tåler ikke spesielt mye om man blir for hardhendt med de. Og lager man hull i rørene så får man bare ennå mer problemer med ventilasjonen man ikke ønsker.

I tillegg kan vi desinfisere direkte i kanalene med samme metode, uten at det kommer kjemikalie i hele arealet, blir det desinfisert direkte i kanalene.

Sånn gjør vi det, som eneste i Norge, garantert uten å skade noen rør. Dette er fra en jobb i en 10år gammel bolig.